Sukha Texel & Yoga

Yogalessen

Op dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagavond kun je yogalessen volgen bij Mariëlle. Daarnaast is het mogelijk privéles te nemen. Alleen, of met je partner. Bijvoorbeeld wanneer jullie een kindje verwachten.

Yoga helpt bij het loslaten van lichamelijke en geestelijke spanningen door middel van fysieke oefeningen en ademtechnieken. Door met aandacht te oefenen, leer je waar jij spanningen vasthoudt en hoe je die los kunt laten. Daarmee breng je tegelijkertijd je denken tot rust. Zo kun je beter ontspannen wanneer jij dat nodig hebt.

Yoga is zeker niet prestatiegericht. Je hoeft ook niet lenig te zijn. In een rustige en prettige omgeving werk je binnen je eigen grenzen. Zo leer je beter naar je lichaam te luisteren.

Meditatie

Naast yoga is er in Mariëlle’s lessen ruim aandacht voor meditatie. Hoe vaak zijn we met onze gedachten niet bij wat we gisteren hebben meegemaakt of wat we morgen gaan doen? Door meditatie breng je je lichaam en geest op dezelfde plek door met je aandacht in het hier en nu te zijn. Dat zorgt voor ontspanning en een heldere geest. Heb je vaak het idee dat het leven aan je voorbij trekt? In het hier en nu kun ervaar je het leven weer volop.

Een drop-in les kost € 15. Meld je je aan voor een heel seizoen, dan is jouw bijdrage € 380 voor 40 lesweken. Je betaalt in twee termijnen. En kun je een keer niet op jouw vaste avond? Dan kun je de les in dezelfde week op een ander tijdstip inhalen.

Lessen volgen via Zoom in verband met corona

Tot de zomer van 2021 zijn alle yogalessen ook via Zoom te volgen. Bij een seizoensabonnement kun je daardoor wekelijks drie verschillende yogalessen meedoen. Je hoeft dus niet per se op het eiland te wonen om de lessen van Mariëlle te kunnen volgen.

Reserveren / Meer informatie
marielle sukha ayurveda yoga texel

LESTIJDEN

Buiten de schoolvakanties:

Dinsdagavond
19:30 – 21:00 uur
Yoga & Meditatie
aansluitend een kopje thee

Woensdagochtend
9:30 – 11:00 uur
Yoga & Meditatie
aansluitend een kopje thee

Donderdagavond
19:30 – 21:00 uur
Yoga & Meditatie
aansluitend een kopje thee

Samen Yoga Weekend

Meer sukha door de tijd voor elkaar te nemen

Heb je zin om samen met je partner, broer, zus of vriend(in) te komen genieten van een weekend met yoga, meditatie, lekker eten en genoeg tijd om met elkaar het eiland te verkennen? Dat kan bij Sukha Texel. Het programma start vrijdagavond met een vegetarische, ayurvedische maaltijd en voor het slapen gaan een Yoganidra. ’s Ochtends start je met een bijzondere Samen Yogales. Door Samen Yoga te beoefenen, neem je anderhalf uur de tijd voor elkaar. In iedere relatie vul je elkaar weer op een andere manier aan qua vertrouwen, flexibiliteit en ondersteuning. Vanuit je eigen kracht ontmoet je de ander en heb je elkaar weer beter leren kennen. In deze les is ook aandacht voor meditatie en ademoefeningen. Aansluitend geniet je van een heerlijke warme brunch en heb je veel vrije tijd om het prachtige eiland Texel te verkennen. Dat programma herhaalt zich op de zaterdagavond en zondagochtend, zodat je – nog een beetje dichter bij elkaar – volledig opgeladen weer naar huis gaat.

Programma

Vrijdag
18.00 uur        Ayurvedisch diner
20.00 uur        Yoganidra

Zaterdag
8:00                 Samen Yogales o.l.v Marielle Glorie
10:00               Ayurvedische / vegetarische brunch
Daarna ruimte om het eiland te verkennen
18:00               Ayurvedisch / vegetarisch diner
20:00               Yoganidra

Zondag
8:00                 Samen Yogales o.l.v Marielle Glorie
10:00               Ayurvedische / vegetarische brunch
11:00               Uitchecken
Ruimte om het eiland verder te verkennen

Wanneer?
5-7 november 2021
17-19 december 2021
11-13 februari. 2022
15-17 april 2022
27-29 mei 2022

Kosten:
€ 295 p.p. voor 2 nachten, exclusief toeristenbelasting € 2,25 p.p.p.n. Deelname is uitsluitend mogelijk als je met z’n tweeën komt.
Toeslag kamer Ojas op de begane grond met ligbad en openslaande deuren naar de tuin € 25 p.p.

Reserveren / Meer informatie

Ayurvedische weekendretraties

Meer sukha met yoga & ayurveda

Zin in een weekend waarin je je lekker kunt ontspannen en laten inspireren door de Ayurveda? Maak kennis met de voeding- en leefstijlprincipes van Ayurveda. Of, als je meer ervaren bent, dompel je eens helemaal onder in deze gezondheidsleer met dinacharya, yogalessen, heerlijk eten en de prachtige omgeving.

  • Elke dag een ayuryogales
  • Verdieping in Ayurvedische leefstijl, ochtendroutine en de Ayurvedische keuken
  • 2 overnachtingen op een tweepersoonskamer
  • Alle ayurvedische maaltijden
  • Ayurvedische kookworkshop met recepten
  • Dinacharyapakket t.w.v. € 20


€ 449 op basis van verblijf in een 2 persoonskamer, excl. toeristenbelasting. Maximaal 6 deelnemers. Het is uiteraard mogelijk jouw verblijf te verlengen.

Programma & Data

Bewust Zwanger –
Bewust Bevallen

Meer sukha door vertrouwen in je eigen lichaam

Een zwangerschap is een unieke ervaring. Er groeit nieuw leven in je, en jouw lichaam is het hele universum voor dit kindje. Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je ook goed voor je baby.

Wij hebben vier kinderen en geen bevalling was het zelfde. De beste manier om je voor te bereiden op de bevalling is om te leren luisteren naar je eigen lichaam en daar vertrouwen in te hebben. Het is fijn als je partner meekomt naar deze individuele lessen, zodat jullie samen vertrouwd kunnen worden met de houdingen en oefeningen.

Yoga en Ayurveda hebben een duidelijke visie op hoe je op een zo natuurlijk mogelijke manier met je zwangerschap en bevalling kunt omgaan. Het gaat over loslaten en overgave aan dat wat de natuur van je vraagt. Tijdens de individuele lessen leer je oefeningen die je lichaam ondersteunen tijdens de veranderingen die het in de zwangerschap ondergaat. Je leert te luisteren naar je lichaam, zodat je bijvoorbeeld voelt wanneer je rustiger aan moet gaan doen, maar ook hoe jij de weeën het beste op kunt vangen.

Sukha-Marielle-zwanger

Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens de zwangerschap met je partner een paar dagen bij ons te logeren in de Homestay!

Reserveren / Meer informatie

Alle ruimte voor yoga