sukha texel benb vakantiehuisje

Ayurvedic Homestay
Sukha Texel

Wanneer je bij ons verblijft, dompel je je samen met ons onder in het Ayurvedische ritme. Daarom noemen we onszelf Ayurvedic Homestay. Je hebt hier de gelegenheid om helemaal tot rust te komen en te leven in harmonie met de natuur. Dus geen televisie op de kamer, maar uitzicht op de sterrenhemel of Natuurgebied de Hogeberg.

De kamers hebben geen nummer, maar heten Prana (levensenergie), Tejas (levensvuur) en Ojas (levenselixer). Ze zijn met natuurlijke materialen ingericht en je zult je er helemaal op je gemak voelen. Je begint de dag dag goed met een heerlijk Ayurvedisch ontbijt.  Uiteraard zoveel mogelijk biologisch en zeker vegetarisch. We verzorgen tijdens de Health Treats ook met liefde een Ayurvedisch diner voor je. Leid je een druk leven of heb je klachten waar je nu echt eens aandacht aan wilt geven, dan is een Ayurvedic Health Treat zeker iets voor jou. Onze gasten ervaren onze retraites als een waardevol cadeau aan zichzelf.

INDIVIDUELE RETRAITES

Je kunt kiezen uit drie retraites:

Ayurvedic Health Treat

Je dompelt je helemaal onder in de Ayurveda. Je krijgt een Ayurvedisch ontbijt en diner, een consult* en een dinacharya-pakket met daarin alles wat je nodig hebt voor de ayurvedische ochtendroutine. Je neemt daarnaast deel aan de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en woensdagochtend. Daarnaast kun je optioneel dagelijks een ayurvedische behandeling* reserveren (zie onder deze link).

Deze retreat boek je omdat je aan je gezondheid wilt werken, zoals bijvoorbeeld overgewicht of stressgerelateerde aandoeningen, spijsverteringsproblemen of vrouwenklachten, maar het kan ook zijn dat je nieuwsgierig bent wat Ayurveda voor jou preventief kan betekenen.

De kosten voor een Healt Retreat inclusief ontbijt, diner, ayurvedisch consult* (1,5 uur) drie yogalessen en een dinacharya-pakket (ochtendroutine) bedragen € 695 voor een zesdaags verblijf (vijf nachten) in een eenpersoons kamer op de eerste verdieping. Aankomst is altijd op zondagmiddag, vertrek op vrijdagochtend. Kom je met z’n tweeën? Dan bedragen de kosten € 560 p.p. Daar komt alleen nog toeristenbelasting bij (€ 2,25 p.p.p.n.).

Overnacht je liever in onze grote kamer Ojas op de begane grond, met ligbad en openslaande deuren naar de tuin, dan komt er € 25 per nacht bij, dus € 12,50 p.p. als je met z’n tweeën komt.

De kosten voor een behandeling bedragen meestal € 90 voor anderhalf uur. Voor meer informatie klik hier.

Afwijkende data voor retraites in mei en juni
Normaal gesproken begint een individuele retraite op zondag. In mei en juni is dat niet altijd het geval. Hoe zit het dan wel?

  • Dinsdag 4 – zondag 9 mei: zesdaagse retraite (vol)
  • Zondag 9 – donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag): 5-daagse retraite (€595) (vol)
  • Donderdag 13 mei – zondag 16 mei: Meditatieretraite (4-daags)
  • Maandag 14 – vrijdag 18 juni vijfdaagse retraite (€595)

* De consulten en behandelingen die voortkomen uit het behandelplan komen eventueel in aanmerking voor declaratie bij de ziektekostenverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt. Informeer daarvoor van tevoren bij jouw verzekeringsmaatschappij of klik hier.

Ayurveda & Yoga-Weekendretraites

Zin in een weekend waarin je je lekker kunt ontspannen en laten inspireren door de Ayurveda? Maak kennis met de voeding- en leefstijlprincipes van Ayurveda. Of, als je meer ervaren bent, dompel je eens helemaal onder in deze gezondheidsleer met dinacharya, yogalessen, heerlijk eten en de prachtige omgeving.

Kleine groep

De weekendretraite wordt gehouden in een kleine groep van 5 of 6 deelnemers.

Programma

Vrijdag
15.00 uur Ontvangst met een heerlijk kopje chai
16.00 uur Ayuryoga
18.00 uur Ayurvedisch diner
19.00 uur Verdieping Ayurvedische leefstijl

Zaterdag
7.30 uur Dinacharya (Ayurvedische ochtendroutine) en ochtendthee
8.00 uur Ayuryoga
10.00 uur Ayurvedische brunch en meditatieve wandeling
15.30 uur Ayurvedische kookworkshop
20.00 uur Yoganidra

Zondag
7.30 uur Dinacharya en ochtendthee
8.00 uur Ayuryoga
10.00 uur Ayurvedische brunch
11.30 uur Afsluiting

Prijs

€ 449 op basis van verblijf in een tweepersoonskamer, excl. toeristenbelasting € 2,25 p.p.p.n. Maximaal 6 deelnemers. Het is uiteraard mogelijk jouw verblijf te verlengen.

Inclusief

• 2 overnachtingen op tweepersoonskamer
• Alle ayurvedische maaltijden
• Kookworkshop met recepten
• Dinacharyapakket t.w.v. € 20

Optioneel

Er is beperkt ruimte voor een Ayurvedisch voeding- en leefstijlconsult (mogelijk vergoed in jouw aanvullende ziektekostenverzekering), dus reserveer op tijd.

Data
23-25 april 2021 (vol)
4-6 juni 2021 (vol)
18-20 juni 2021
3-5 september 2021
19-21 november 2021

Aanmelden

Meld je aan via het contactformulier of bel 06 122 09 319.

Ayurvedic Weekend Treat

Op vrijdagmiddag kom je op je gemak naar Texel. Op zaterdag begin je de dag goed met een lekker Ayurvedisch ontbijt. Het is aan jou hoe je je dag verder invult. We geven je graag lokale (inside) tips over de prachtige omgeving. Op zondag heb je na het ontbijt nog de hele dag om het eiland verder te verkennen.

Voor € 210 slaap je een weekend (vrijdag aankomst – zondag vertrek) op een tweepersoonskamer op de eerste verdieping, of € 180 per weekend voor een eenpersoonskamer (exclusief € 2,25 toeristenbelasting p.p.p.n.). Overnacht je liever in onze grote kamer Ojas op de begane grond, met ligbad en openslaande deuren naar de tuin, dan komt er € 25 per nacht bij.

Lazy Sunday
Uitchecken op zondag is om 11 uur. Het is vaak mogelijk om zondag lekker te blijven hangen op het eiland. Voor € 39 is de kamer de hele zondag voor je beschikbaar tot 20.30 uur. Daarna kun je rustig aan doen om de laatste veerboot richting Den Helder te halen. Tot maandag blijven? Ook dat is in overleg vaak mogelijk.

Meditatie-retraite met Hemelvaart

Tijdens Hemelvaart (13 tot en met 16 mei 2021) heb je de unieke kans om te mediteren volgens de traditie van het Tibetaans boeddhisme. Veel mensen zijn bekend met mindfulness en hoe dit hen meer rust geeft. In deze retraite wordt de mindfulness in de Boeddhistische context geplaatst. We zullen zowel shamatha als vipashyana (‘mindfuleness ‘ en ‘awareness’) beoefenen. In deze intensieve retraite wordt zitmeditatie afgewisseld met loopmeditatie. Daarnaast doe je twee keer per dag yoga. De retraite staat in het teken van de Hart Soetra, de voornaamste woorden van de Boeddha. Je kunt genieten van de heerlijke ayurvedische maaltijden en de mooie Texelse natuur rondom Homestay Sukha Texel, waar de retraite plaatsvindt.

Deze retraite wordt geleid door Alexander ‘t Hart die meer dan 25 jaar meditatie beoefend. Hij heeft 2 jaar in een studie- en meditatiecentrum in Amerika gewerkt als hoofd van de afdeling voor individuele retraites, heeft 1 jaar als monnik in een boeddhistisch klooster in Canada doorgebracht en is ook de vertaler van het boek ‘De Krijgsliederen van Koning Gesar,’ een Tibetaans epos uit de twaalfde eeuw.

Programma:

Donderdag
15 uur                     Ontvangst mensen die bij Sukha Texel slapen
16 uur                     Kennismaken en uitleg programma
17.30 – 19.30 uur Ayurvedisch diner
19.30 – 20.30 uur Meditatie

Vrijdag/zaterdag
7 – 8 uur                  Zitmeditatie
8 – 9 uur                  Ayurvedisch ontbijt
9 – 12 uur                Afwisselend zitmeditatie, loopmeditatie en shamatha yoga
12 – 14 uur              Ayurvedische lunch
14 – 17.30 uur        Afwisselend zitmeditatie, loopmeditatie en shamatha yoga
17.30 – 19.30 uur  Ayurvedisch diner
19.30 – 20.30 uur Afsluitende meditatie voor de dag

Zondag
7 – 8 uur                  Zitmeditatie
8 – 9 uur                  Ayurvedisch ontbijt
9 – 12 uur                Afwisselend zitmeditatie, loopmeditatie en shamatha yoga
12 – 14 uur              Ayurvedische lunch

Prijs € 550
Inclusief ayurvedisch maaltijden, overnachting op tweepersoonskamer en handout. Exlusief toeristenbelasting € 2,25 pppn

Prijs € 350
Inclusief ayurvedisch ontbijt, lunch en diner en handout. Je slaapt thuis of zorgt zelf voor overnachtingsplek.

Het is ook mogelijk om bij ons op het erf te kamperen, neem hiervoor contact met ons op.

Omgeving

Natuurgebied De Hogeberg

Sukha Texel is gelegen aan de rand van natuurgebied De Hogeberg. Een berg van maar vijftien meter hoogte, die de moeite van het beklimmen zeker waard is vanwege de karakteristieke tuinwallen, bijzondere planten en het prachtige uitzicht over de Waddenzee.

Even door het klaphek en je maakt een heerlijk ommetje van 20 minuten of een lange wandeling tussen de karakteristieke tuinwallen door. Of over het smalle Skillepaadje naar de historische Wezenputten. Daar haalden de schepen vroeger het ijzerrijke water als ze op de Rede van Texel wachtten op gunstige wind om naar de Oost te varen. In een half uurtje stap je zelf over de dijk om misschien wel even een frisse duik te nemen of om de kotters te zien uitvaren.

Texels Vilt

Op het erf van Sukha Texel vind je ook Texels Vilt. De sympathieke kunstenares Rebecca Geskus maakt daar prachtige producten van wolvilt en geeft ook workshops.

Centraal gelegen

Met de fiets ben je zo in het gezellige centrum van Den Burg of op de haven van Oudeschild. Wil je wat verder fietsen dan is eigenlijk het hele eiland goed bereikbaar. Texel is een veelzijdig waddeneiland en het hele jaar rond een heerlijke plek om te bezoeken.