Retraites bij Sukha Texel

Om geïnspireerd te raken door de ayurveda, is het goed om het ayurvedische leven zelf te ondergaan. De beste start maak je met een verblijf in onze Ayurvedic Homestay. Neem een paar dagen echt de tijd voor jezelf en ervaar wat yoga, ayurvedisch eten, meditatie en ayurvedische behandelingen voor jou kunnen betekenen. Dat geeft een enorme stimulans om er thuis mee aan de slag te gaan.

Meer informatie
sukha texel benb vakantiehuisje

Ayurvedic Homestay
Sukha Texel

Sukha Texel is geen gewone Bed & Breakfast. Wanneer je bij ons verblijft, dompel je je samen met ons onder in het Ayurvedische ritme. Daarom noemen we onszelf Ayurvedic Homestay. Je hebt hier de gelegenheid om helemaal tot rust te komen en te leven in harmonie met de natuur. Dus geen televisie op de kamer, maar uitzicht op de sterrenhemel of Natuurgebied de Hogeberg.

De kamers hebben geen nummer, maar heten Prana (levensenergie), Tejas (levensvuur) en Ojas (levenselixer). Ze zijn met natuurlijke materialen ingericht en je zult je er helemaal op je gemak voelen. Je begint de dag dag goed met een heerlijk Ayurvedisch ontbijt.  Uiteraard zoveel mogelijk biologisch en zeker vegetarisch. We verzorgen ook graag een Ayurvedisch diner voor je (€ 20 p.p.). Laat dat voor 10 uur ’s ochtends even weten. Heb je een Ayurvedic Delicious Treat of Health Treat geboekt, dan zijn de maaltijden natuurlijk inbegrepen.

Leid je een druk leven of heb je klachten waar je nu echt eens aandacht aan wilt geven, dan is een Ayurvedic Health Treat zeker iets voor jou. Je kunt een weekend, midweek, week of langer bij ons verblijven en op basis van een consult, stellen we een programma voor je samen voor de periode dat je bij ons bent en daarna. Vanzelfsprekend kun je ook de yogalessen bij Sukha Texel volgen. Onze gasten ervaren deze periode als een waardevol cadeau aan zichzelf, tot rust gekomen en vol nieuwe inspiratie.

INDIVIDUELE RETRAITES

Je kunt kiezen uit drie retraites:

1. Ayurvedic Health Treat

Je dompelt je helemaal onder in de Ayurveda. Je krijgt een Ayurvedisch ontbijt en diner, een consult* en een dinacharya-pakket met daarin alles wat je nodig hebt voor de ayurvedische ochtendroutine. Je neemt daarnaast deel aan de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en woensdagochtend. Daarnaast kun je optioneel dagelijks een ayurvedische behandeling* reserveren (zie onder deze link).

Deze retreat boek je omdat je aan je gezondheid wilt werken, zoals bijvoorbeeld overgewicht of stressgerelateerde aandoeningen, spijsverteringsproblemen of vrouwenklachten, maar het kan ook zijn dat je nieuwsgierig bent wat Ayurveda voor jou preventief kan betekenen.

De kosten voor een Healt Retreat inclusief ontbijt, diner, ayurvedisch consult* (1,5 uur) drie yogalessen en een dinacharya-pakket (ochtendroutine) bedragen:
• € 595 voor een vijfdaags verblijf (vier nachten) in een eenpersoons kamer op de eerste verdieping (aankomst op maandag)
• € 695 voor een zesdaags verblijf (vijf nachten) in een eenpersoons kamer op de eerste verdieping (aankomst op zondag)

Kom je met z’n tweeën? Dan bedragen de kosten:
• € 490 p.p. (vijfdaags verblijf met aankomst op maandag)
• € 560 p.p. (zesdaags verblijf met aankomst op zondag)

Overnacht je liever in onze grote kamer Ojas op de begane grond, met ligbad en openslaande deuren naar de tuin, dan komt er € 25 per nacht bij, dus € 12,50 p.p. als je met z’n tweeën komt.

De kosten voor een behandeling bedragen meestal € 90 voor anderhalf uur. Voor meer informatie zie onder deze link. Daar komt alleen nog toeristenbelasting bij (€ 2,25 p.p.p.n.).

* De consulten en behandelingen die voortkomen uit het behandelplan komen eventueel in aanmerking voor declaratie bij de ziektekostenverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt. Informeer daarvoor van tevoren bij jouw verzekeringsmaatschappij of klik hier.

2. Ayurvedic Good Start Treat

Je begint de dag goed met een lekker Ayurvedisch ontbijt. Het is aan jou hoe je je dag verder invult. We geven je graag lokale (inside) tips over de prachtige omgeving. Natuurlijk kun je altijd aanvullend een consult, een ontspannende oliemassage boeken of matje reserveren voor de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en/of woensdagochtend.

€ 105 per nacht voor een tweepersoonskamer op de eerste verdieping, vanaf €90 per nacht voor een eenpersoonskamer (exclusief € 2,25 toeristenbelasting p.p.p.n.). Overnacht je liever in onze grote kamer Ojas op de begane grond, met ligbad en openslaande deuren naar de tuin, dan komt er € 25 per nacht bij.

3. Ayurvedic Delicious Treat

Op elke doordeweekse dag kun je deelnemen aan de Ayurvedic Delicious Retreat. We geven je alle informatie voor een gezonde ochtendroutine en we maken een heerlijk Ayurvedisch ontbijt voor je klaar. Het is aan jou hoe je je dag verder invult. We geven je graag lokale (inside) tips over de prachtige omgeving. Rond 18 uur serveren we je een heerlijk Ayurvedisch diner. Net als het ontbijt vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Natuurlijk kun je altijd een consult en een ayurvedische behandeling boeken of een matje reserveren voor de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en/of woensdagochtend.

€ 145 per nacht voor een tweepersoonskamer op de eerste verdieping, vanaf € 110 per nacht voor een eenpersoonskamer (exclusief € 2,25 toeristenbelasting p.p.p.n.). Overnacht je liever in onze grote kamer Ojas op de begane grond, met ligbad en openslaande deuren naar de tuin, dan komt er € 25 per nacht bij.

Ayurvedische Weekendretraites

Zin in een weekend waarin je je lekker kunt ontspannen en laten inspireren door de Ayurveda? Maak kennis met de voeding- en leefstijlprincipes van Ayurveda. Of, als je meer ervaren bent, dompel je eens helemaal onder in deze gezondheidsleer met dinacharya, yogalessen, heerlijk eten en de prachtige omgeving.

Kleine groep

De weekendretraite wordt gehouden in een kleine groep van 5 of 6 deelnemers.

Programma

Vrijdag
15.00 uur Ontvangst met een heerlijk kopje chai
16.00 uur Ayuryoga
18.00 uur Ayurvedisch diner
19.00 uur Verdieping Ayurvedische leefstijl

Zaterdag
7.30 uur Dinacharya (Ayurvedische ochtendroutine) en ochtendthee
8.00 uur Ayuryoga
10.00 uur Ayurvedische brunch en meditatieve wandeling
15.30 uur Ayurvedische kookworkshop
20.00 uur Yoganidra

Zondag
7.30 uur Dinacharya en ochtendthee
8.00 uur Ayuryoga
10.00 uur Ayurvedische brunch
11.30 uur Afsluiting

Prijs

€ 449 op basis van verblijf in een tweepersoonskamer, excl. toeristenbelasting € 2,25 p.p.p.n. Maximaal 6 deelnemers. Het is uiteraard mogelijk jouw verblijf te verlengen.

Inclusief

• 2 overnachtingen op tweepersoonskamer
• Alle ayurvedische maaltijden
• Kookworkshop met recepten
• Dinacharyapakket t.w.v. € 20

Optioneel

Er is beperkt ruimte voor een Ayurvedisch voeding- en leefstijlconsult (mogelijk vergoed in jouw aanvullende ziektekostenverzekering), dus reserveer op tijd.

Data

25 – 27 september 2020 (vol)
6 – 8 november 2020 (vol)
5-7 februari 2021
23-25 april 2021

Ayurvedische Weekendretraite voor Partners

In 2021 organiseren we ook Ayurvedische Weekendretraites voor stellen. Meer informatie volgt. Data:

12 – 14 maart 2021
18-20 juni 2021

Aanmelden

Meld je aan via het contactformulier of bel 06 122 09 319.

Omgeving

Natuurgebied De Hogeberg

Sukha Texel is mede zo’n goede plek, omdat we aan de rand van natuurgebied De Hogeberg zijn gevestigd. Een berg van maar vijftien meter hoogte, die de moeite van het beklimmen zeker waard is vanwege de karakteristieke tuinwallen, bijzondere planten en het prachtige uitzicht over de Waddenzee.

Even door het klaphek en je maakt een heerlijk ommetje van 20 minuten of een lange wandeling tussen de karakteristieke tuinwallen door. Of over het smalle Skillepaadje naar de historische Wezenputten. Daar haalden de schepen vroeger het ijzerrijke water als ze op de Rede van Texel wachtten op gunstige wind om naar de Oost te varen. In een half uurtje stap je zelf over de dijk om misschien wel even een frisse duik te nemen of om de kotters te zien uitvaren.

Texels Vilt

Op het erf van Sukha Texel vind je ook Texels Vilt. De sympathieke kunstenares Rebecca Geskus maakt daar prachtige producten van wolvilt en geeft ook workshops.

Centraal gelegen

In 10 minuten loop je naar de Zelfpluktuin waar je de lekkerste aardbeien van Nederland haalt. Met de fiets ben je zo in het gezellige centrum van Den Burg of op de haven van Oudeschild. Wil je wat verder fietsen dan is eigenlijk het hele eiland goed bereikbaar. Texel is een prachtig waddeneiland en het hele jaar rond een heerlijke plek om te bezoeken.