beeldje meditatie texel sukha

Sukha Texel & Meditatie

Ons leven bestaat niet zozeer uit gebeurtenissen als wel als uit verhalen. Onze geest is nu eenmaal gemaakt om gedachten te produceren, maar is daar vaak te enthousiast in. Je kent dat vast wel, die stem in je hoofd die maar druk van het ene naar het andere onderwerp springt. Vaak begrijp je niet meer hoe je bij een bepaalde gedachte bent gekomen.

Met meditatie geef je je geest iets om zich op te richten, meestal de adem of je lichaam. Lichaam en geest komen tot rust door zonder oordeel en commentaar inzicht te krijgen in je eigen patronen en gewoonten.

Miniretraites

Twee keer per jaar  kun je bij Sukha Texel terecht voor een miniretraite. Een weekend alleen maar tot rust komen met yoga en meditatie, lekker Ayurvedisch eten en buiten zijn in de prachtige natuur. De yogalessen zijn vooral gericht op ontspanning en ontstressen, of zoals we in Ayurveda zeggen: het kalmeren van vata. De meditatie-oefeningen zijn gebaseerd op meditaties van bekende leraren zoals Thich Nhat Hanh, Sharon Salzberg, Jon Kabat Zinn en Pema Chödrön.

De miniretraites zijn van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag. Data voor 2018 volgen binnenkort.

Mediteren is een belangrijk onderdeel van mijn yogalessen. Hieronder kun je luisteren naar een door mij geleide meditatie.

Luister naar Waddenmeditatie
Reserveren / Meer informatie