sukha texel benb vakantiehuisje

Ayurvedic Homestay
Sukha Texel

Hier komt de engelse tekst. Wanneer je bij ons verblijft, dompel je je samen met ons onder in het Ayurvedische ritme. Daarom noemen we onszelf Ayurvedic Homestay. Je hebt hier de gelegenheid om helemaal tot rust te komen en te leven in harmonie met de natuur. Dus geen televisie op de kamer, maar uitzicht op de sterrenhemel of Natuurgebied de Hogeberg.

De kamers hebben geen nummer, maar heten Prana (levensenergie), Tejas (levensvuur) en Ojas (levenselixer). Ze zijn met natuurlijke materialen ingericht en je zult je er helemaal op je gemak voelen. Je begint de dag dag goed met een heerlijk Ayurvedisch ontbijt.  Uiteraard zoveel mogelijk biologisch en zeker vegetarisch. We verzorgen tijdens de Health Treats ook met liefde een Ayurvedisch diner voor je. Leid je een druk leven of heb je klachten waar je nu echt eens aandacht aan wilt geven, dan is een Ayurvedic Health Treat zeker iets voor jou. Onze gasten ervaren onze retraites als een waardevol cadeau aan zichzelf.

INDIVIDUELE RETRAITES

Je kunt kiezen uit drie retraites:

Ayurvedic Health Treat

Je dompelt je helemaal onder in de Ayurveda. Je krijgt een Ayurvedisch ontbijt en diner, een consult* en een dinacharya-pakket met daarin alles wat je nodig hebt voor de ayurvedische ochtendroutine. Je neemt daarnaast deel aan de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en woensdagochtend. Daarnaast kun je optioneel dagelijks een ayurvedische behandeling* reserveren (zie onder deze link).

Deze retreat boek je omdat je aan je gezondheid wilt werken, zoals bijvoorbeeld overgewicht of stressgerelateerde aandoeningen, spijsverteringsproblemen of vrouwenklachten, maar het kan ook zijn dat je nieuwsgierig bent wat Ayurveda voor jou preventief kan betekenen.

De kosten voor een Healt Treat inclusief ontbijt, diner, ayurvedisch consult* (1,5 uur) drie yogalessen en een dinacharya-pakket (ochtendroutine) bedragen € 750 voor een zesdaags verblijf (vijf nachten) in een eenpersoons kamer op de eerste verdieping. Aankomst is altijd op zondagmiddag, vertrek op vrijdagochtend. Kom je met z’n tweeën? Dan bedragen de kosten € 595 p.p. Daar komt alleen nog toeristenbelasting bij (€ 2,25 p.p.p.n.).

Overnacht je liever in onze grote kamer Ojas op de begane grond, met ligbad en openslaande deuren naar de tuin, dan komt er € 25 per nacht bij, dus € 12,50 p.p. als je met z’n tweeën komt.

De kosten voor een behandeling bedragen meestal € 90 voor anderhalf uur. Voor meer informatie klik hier.

Het is mogelijk aansluitend 2 nachten extra te boeken op basis van Logies en Ontbijt (vrijdag – zondag) voor €230. Toeslag kamer Ojas €25 per nacht.
Er is de komende tijd nog ruimte tijdens de volgende periodes:
30 januari – 4 februari (vol)
6-11 februari (vol)
13-18 februari (vol)
27 februari – 4 maart
6-11 maart
13-18 maart
20-25 maart
3-8 april
10-15 april
17-22 april
24-29 april
8-13 mei
15-20 mei
22-27 mei
29 mei – 3 juni
12-17 juni
19-24 juni
26 juni – 1 juli
3-8 juli
10-15 juli

 

* De consulten en behandelingen die voortkomen uit het behandelplan komen eventueel in aanmerking voor declaratie bij de ziektekostenverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt. Informeer daarvoor van tevoren bij jouw verzekeringsmaatschappij of klik hier.

Ayurveda & Yoga-Weekendretraites

Zin in een weekend waarin je je lekker kunt ontspannen en laten inspireren door de Ayurveda? Maak kennis met de voeding- en leefstijlprincipes van Ayurveda. Of, als je meer ervaren bent, dompel je eens helemaal onder in deze gezondheidsleer met dinacharya, yogalessen, heerlijk eten en de prachtige omgeving.

Kleine groep

De weekendretraite wordt gehouden in een kleine groep van 5 of 6 deelnemers.

Programma

Vrijdag
15.00 uur Ontvangst met een heerlijk kopje chai
16.00 uur Ayuryoga
18.00 uur Ayurvedisch diner
19.00 uur Verdieping Ayurvedische leefstijl

Zaterdag
7.30 uur Dinacharya (Ayurvedische ochtendroutine) en ochtendthee
8.00 uur Ayuryoga
10.00 uur Ayurvedische brunch en meditatieve wandeling
15.30 uur Ayurvedische kookworkshop
20.00 uur Yoganidra

Zondag
7.30 uur Dinacharya en ochtendthee
8.00 uur Ayuryoga
10.00 uur Ayurvedische brunch
11.30 uur Afsluiting

Prijs

€ 449 op basis van verblijf in een tweepersoonskamer, excl. toeristenbelasting € 2,25 p.p.p.n. Maximaal 6 deelnemers. Het is uiteraard mogelijk jouw verblijf te verlengen.

Inclusief

• 2 overnachtingen op tweepersoonskamer
• Alle ayurvedische maaltijden
• Kookworkshop met recepten
• Dinacharyapakket t.w.v. € 20

Optioneel

Er is beperkt ruimte voor een Ayurvedisch voeding- en leefstijlconsult (mogelijk vergoed in jouw aanvullende ziektekostenverzekering), dus reserveer op tijd.

Data

  • 28-30 januari 2022 (vol)
  • 13-15 mei 2022
  • 1-3 juli 2022

Aanmelden

Meld je aan via het contactformulier of bel 06 20211020.

Samen Yoga Weekend

Heb je zin om samen met je partner, broer, zus of vriend(in) te komen genieten van een weekend met yoga, meditatie, lekker eten en genoeg tijd om met elkaar het eiland te verkennen? Dat kan bij Sukha Texel. Het programma start vrijdagavond met een vegetarische, ayurvedische maaltijd en voor het slapen gaan een Yoganidra. ’s Ochtends start je met een bijzondere Samen Yogales. Door Samen Yoga te beoefenen, neem je anderhalf uur de tijd voor elkaar. In iedere relatie vul je elkaar weer op een andere manier aan qua vertrouwen, flexibiliteit en ondersteuning. Vanuit je eigen kracht ontmoet je de ander en heb je elkaar weer beter leren kennen. In deze les is ook aandacht voor meditatie en ademoefeningen. Aansluitend geniet je van een heerlijke warme brunch en heb je veel vrije tijd om het prachtige eiland Texel te verkennen. Dat programma herhaalt zich op de zaterdagavond en zondagochtend, zodat je – nog een beetje dichter bij elkaar – volledig opgeladen weer naar huis gaat.

Programma

Vrijdag
18.00 uur        Ayurvedisch diner
20.00 uur        Yoganidra

Zaterdag
8:00                 Samen Yogales o.l.v Marielle Glorie
10:00               Ayurvedische / vegetarische brunch
                         Daarna ruimte om het eiland te verkennen
18:00               Ayurvedisch / vegetarisch diner
20:00               Yoganidra

Zondag
8:00                 Samen Yogales o.l.v Marielle Glorie
10:00               Ayurvedische / vegetarische brunch
11:00               Uitchecken
                         Ruimte om het eiland verder te verkennen

Wanneer?

11-13 februari. 2022 (vol)
15-17 april 2022
27-29 mei 2022

Kosten:
€ 295 p.p. voor 2 nachten, exclusief toeristenbelasting € 2,25 p.p.p.n. Deelname is uitsluitend mogelijk als je met z’n tweeën komt.
Toeslag kamer Ojas op de begane grond met ligbad en openslaande deuren naar de tuin € 25 p.p.

Andere weekends

Op vrijdagmiddag kom je op je gemak naar Texel. Op zaterdag begin je de dag goed met een lekker Ayurvedisch ontbijt. Het is aan jou hoe je je dag verder invult. We geven je graag lokale (inside) tips over de prachtige omgeving. Op zondag heb je na het ontbijt nog de hele dag om het eiland verder te verkennen.

Voor € 230 slaap je een weekend (vrijdag aankomst – zondag vertrek) op een tweepersoonskamer op de eerste verdieping (exclusief € 2,25 toeristenbelasting p.p.p.n.). Overnacht je liever in onze grote kamer Ojas op de begane grond, met ligbad en openslaande deuren naar de tuin, dan komt er € 25 per nacht bij.

Omgeving

Natuurgebied De Hogeberg

Sukha Texel is gelegen aan de rand van natuurgebied De Hogeberg. Een berg van maar vijftien meter hoogte, die de moeite van het beklimmen zeker waard is vanwege de karakteristieke tuinwallen, bijzondere planten en het prachtige uitzicht over de Waddenzee.

Even door het klaphek en je maakt een heerlijk ommetje van 20 minuten of een lange wandeling tussen de karakteristieke tuinwallen door. Of over het smalle Skillepaadje naar de historische Wezenputten. Daar haalden de schepen vroeger het ijzerrijke water als ze op de Rede van Texel wachtten op gunstige wind om naar de Oost te varen. In een half uurtje stap je zelf over de dijk om misschien wel even een frisse duik te nemen of om de kotters te zien uitvaren.

Texels Vilt

Op het erf van Sukha Texel vind je ook Texels Vilt. De sympathieke kunstenares Rebecca Geskus maakt daar prachtige producten van wolvilt en geeft ook workshops.

Centraal gelegen

Met de fiets ben je zo in het gezellige centrum van Den Burg of op de haven van Oudeschild. Wil je wat verder fietsen dan is eigenlijk het hele eiland goed bereikbaar. Texel is een veelzijdig waddeneiland en het hele jaar rond een heerlijke plek om te bezoeken.