CONSULTEN

Mariëlle houdt consulten op afspraak. Het intakeconsult duurt 1 tot 1,5 uur (€ 90) en vervolgconsulten ca. een uur (€ 60). Woon je niet op het eiland dan kunnen vervolgconsulten eventueel ook via beeldbellen plaatsvinden. Dee consulten geven je inzicht in de oorzaken van een eventuele disbalans. Dat maakt dat je begrijpt waarom je je voelt zoals je je voelt. Tijdens het intakeconsult krijg je meteen een paar praktisch toepasbare voedings- en leefstijladviezen mee waardoor je je al snel een stukje beter gaat voelen. Ook stelt Mariëlle in overleg met jou een behandelplan op dat we in het vervolgconsult bespreken. Aan de hand van dit plan gaan we stapje voor stapje werken aan het optimaliseren van jouw leefstijl en voedingspatroon. Eventueel ondersteund met kruidenpreparaten en ayurvedische behandelingen.

Vergoeding door zorgverzekering

Als Ayurvedic Practitioner is Mariëlle aangesloten bij de ANVAG en de RBCZ. Consulten en behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed binnen het aanvullend pakket. Informeer bij je verzekeraar naar de voorwaarden of klik hier. Behandelingen en yogasessies die onderdeel uitmaken van het behandelplan komen ook in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars.

Het aanpassen van leefstijl en voeding is een proces dat tijd nodig heeft. Deskundige begeleiding daarbij helpt enorm. Het is daarom raadzaam uit te gaan van minimaal drie consulten, zodat je echt kunt ervaren wat Ayurveda voor jou kan betekenen.

Sukha Texel & Ayurveda

Sukha Texel biedt ook ruimte voor de uit India afkomstige gezondheidsleer Ayurveda. Wil je je gezonder voelen en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Mariëlle is Ayurvedic Practitioner en geeft consulten en behandelingen die je daar bij kunnen ondersteunen.

Volgens Ayurveda heeft ieder mens een unieke constitutie. Deze constitutie bepaalt hoe je eruit ziet, hoe je in het leven staat en waar jouw kracht ligt. Leef je in overeenstemming met je constitutie dan ben je gezond en voel je je gelukkig.

sukha texel ayurveda consultBij veel mensen is deze oorspronkelijke balans verstoord. Door onder andere stress of niet bij jouw constitutie passende voeding en leefstijl, drijf je steeds verder weg bij dit evenwicht. Dit leidt tot het ervaren van ongemak en soms ook tot ziekten. Je kunt daarbij onder andere denken aan overgewicht, burn-outproblemen, menstruatie- en spijsverteringsklachten en gewrichtsaandoeningen zoals RA en artrose. Tijdens een Ayurvedisch consult bepaalt Mariëlle jouw constitutie en geeft ze je bijpassende leefstijl- en voedingsadviezen om je weer in balans te brengen. Ook kruidenpreparaten, olie- of poedermassages of oliebegietingen kunnen onderdeel zijn van het behandelplan.

Heb je geen klachten, maar ben je nieuwsgierig naar jouw constitutie? Maak ook dan een afspraak. Het kan je helpen om gezond te blijven.

“Door nog steeds op Ayurvedische wijze te koken
en jouw adviezen op te volgen, heb ik nauwelijks meer last van de
spijsverteringsproblemen waar ik jarenlang last van heb gehad. Dankbaar!”

Lisette

Reserveren / Meer informatie

Gezond Gewicht & Reinigen

Eet, leef en heb (jezelf) lief op een manier die jou goed doet

In Yoga en Ayurveda is ons spijsverteringsvuur de poort tot gezondheid. Is je spijsvertering verstoord, dan ontstaan er afvalstoffen die zich in je lichaam ophopen. Zij kunnen overgewicht veroorzaken, maar kunnen bijvoorbeeld ook tot reumatische klachten leiden. Lijnen heeft dan geen zin. In Ayurveda richten we ons dan vooral op het versterken van je spijsverteringsvuur en het verminderen van afvalstoffen. Het gaat echter niet alleen om eten, maar om jou en wie jij ten diepste zelf bent. Het bij jou passende gewicht volgt dan als vanzelf, omdat je eet, leeft en (jezelf) liefhebt op een manier die jou goed doet. Yoga & Ayurveda geven duidelijke richtlijnen waar jouw unieke lichaam werkelijk behoefte aan heeft.

DETOX VOOR LICHAAM EN GEEST

Zo tegen het einde van de winter zijn we vaak een paar kilo zwaarder en voelen we ons minder energiek dan we zouden willen. Niets om je zorgen om te maken. In Ayurveda zeggen we dat de opgebouwde zwaarte van kapha langzaam begint te smelten en zorgt voor wat voorjaarsmoeheid. Je moet er echter wel wat aan doen, want anders kunnen er op de langere termijn chronische klachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld gewrichtsklachten.

Herken je dit? In een persoonlijk consult brengt Marielle jouw situatie in kaart en maakt zij een op jou afgestemd behandelplan waar je thuis mee aan de slag kunt. Uiteraard word je daar wel bij begeleid.

Tijdens de detox is het belangrijk dat je je activiteiten op een lager pitje zet en tijd inruimt voor voldoende ontspanning. Het is daarom prima (in overleg) in te plannen tijdens een individuele Health Treat in onze Homestay. Je verblijft bijvoorbeeld van zondagmiddag tot en met vrijdagochtend in een van onze fijne kamers, met maandag tot en met vrijdag een op jou afgestemde behandeling. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

*Consulten en daaruit voortvloeiende behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding door de meeste ziektekostenverzekeraars, als je daarvoor aanvullend verzekerd bent. Informeer van te voren bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Reserveren / Meer informatie

 

Behandelingen*

ABHYANGA

Abhyanga betekent het insmeren met warme olie. Tijdens de ayurvedische massage wordt warme kruidenolie op de huid aangebracht, wat meteen een ontspannende werking heeft. Vervolgens wordt de olie in de huid gemasseerd, zodat het diep in de weefsels trekt en de kruiden hun helende werking kunnen doen. Zowel de olie als de massagetechniek zijn aangepast aan jouw unieke constitutie. De massage verbetert de bloedcirculatie, verwijdert afvalstoffen uit de weefsels, herstelt fysieke en mentale vermoeidheid, verbetert stijfheid en zwaarte van het lichaam en geeft een licht gevoel.
90 minuten € 90

UDVARTANA

Udvartana is een poedermassage waarbij het hele lichaam met poeder wordt gemasseerd. Het verlaagt kapha en is daarbij zeer geschikt voor mensen met overgewicht, het verbetert de huid, vermindert onaangename lichaamsgeur en jeuk.
90 minuten € 90

SHIRODHARA

Shirodhara is een oliebegieting, waarbij de olie in een dun straaltje over je voorhoofd stroomt. Shirodhara helpt onder andere bij stress gerelateerde klachten, onrust, slapeloosheid, hoofdpijn en hoge bloeddruk. De shirodhara wordt bij voorkeur voorafgegaan door abhyanga.
45 minuten € 50, eenmalig € 10 voor olie

SVEDANA

svedana sukha texelSvedana is een soort sauna waar je hoofd uitsteekt. De warmte van de svedana maakt het lichaam en de gewrichten soepel, verhoogt de spijsvertering, reinigt het lichaam en verlicht vermoeidheid.
15 minuten € 15

STEMPELMASSAGE

De stempelmassage kan met of zonder olie plaatsvinden en zowel lokaal, bijvoorbeeld bij nek- en rugklachten, als over het hele lichaam, zoals bij overgewicht, gebruikt.
45 minuten / 90 minuten € 50 / € 90, eenmalig € 10 voor kruidenstempels

NASYAM

Nasyam is het druppelen van olie in de neus nadat het gezicht is gemasseerd. De olie maakt slijm in de holtes los, maar kan ook verlichting brengen bij oorsuizen, oogproblemen en hoofdpijn.
45 minuten € 50

KATI BASTI

Kati basti is een warm oliebad op de onderkant van je rug. De warmte van de olie werkt al pijnstillend en de kruiden in de olie hebben een uniek therapeutisch effect onder andere bij hernia, spit, artrose en andere vormen van rugpijn. In combinatie met Pinda Svedana.
1 uur € 70 (eerste behandeling, daarna € 60)

NETRA BASTI

Netra basti is een gheebad voor de ogen. De aangename warmte van de ghee werkt rustgevend op het zenuwstelsel en verlicht allerlei oogklachten, zoals geïrriteerde of droge ogen.
1 uur € 60

*Behandelingen vloeien altijd voort uit een consult met een behandelplan.