Sukha Texel, Slapen & Retraites

Om geïnspireerd te raken door de ayurveda, is het goed om het ayurvedisch leven zelf te ondergaan. De beste start maak je met een verblijf in onze Ayurvedic Homestay. Neem een paar dagen echt de tijd voor jezelf en ervaar wat yoga, ayurvedisch eten, meditatie en ayurvedische behandelingen voor jou kunnen betekenen. Dat geeft een enorme stimulans om er thuis mee aan de slag te gaan.

Meer informatie

Ayurvedic Homestay Sukha Texel

Sukha Texel is geen gewone Bed & Breakfast. Wanneer je bij ons verblijft, dompel je je samen met ons onder in het Ayurvedische ritme. Daarom noemen we onszelf Ayurvedic Homestay. Je hebt hier de gelegenheid om helemaal tot rust te komen en te leven in harmonie met de natuur. Dus geen televisie op de kamer, maar uitzicht op de sterrenhemel of Natuurgebied de Hogeberg.

De kamers hebben geen nummer, maar heten Prana (levensenergie), Tejas (levensvuur) en Ojas (levenselixer). Ze zijn met natuurlijke materialen ingericht en je zult je er helemaal op je gemak voelen. Je begint de dag dag goed met een heerlijk Ayurvedisch ontbijt.  Uiteraard zoveel mogelijk biologisch en zeker vegetarisch. We verzorgen ook graag een Ayurvedisch diner voor je (€ 20 p.p.). Laat dat voor 10 uur ’s ochtends even weten. Heb je een Ayurvedic Delicious Treat of Health Treat geboekt, dan zijn de maaltijden natuurlijk inbegrepen.

Leid je een druk leven of heb je klachten waar je nu echt eens aandacht aan wilt geven, dan is een Ayurvedic Health Treat zeker iets voor jou. Je kunt een weekend, midweek, week of langer bij ons verblijven en op basis van een consult, stellen we een programma voor je samen voor de periode dat je bij ons bent en daarna. Vanzelfsprekend kun je ook de yogalessen bij Sukha Texel volgen. Zie deze periode niet alleen als treatment, maar vooral als een cadeau aan jezelf.

Ayurvedische Weekendretraites
Zin in een weekend waarin je je lekker kunt ontspannen en laten inspireren door de Ayurveda? Maak kennis met de voeding- en leefstijlprincipes van Ayurveda. Of, als je meer ervaren bent, dompel je eens helemaal onder in deze gezondheidsleer met dinacharya, yogalessen, heerlijk eten en de prachtige omgeving.

Kleine groep
De weekendretraite wordt gehouden in een kleine groep van 5 of 6 deelnemers.

Programma

Vrijdag
15.00 uur        Ontvangst met een heerlijk kopje chai
16.00 uur        Ayuryoga
18.00 uur        Ayurvedisch diner
19.00 uur        Verdieping Ayurvedische leefstijl

Zaterdag
7.30 uur          Dinacharya (Ayurvedische ochtendroutine) en ochtendthee
8.00 uur          Ayuryoga
10.00 uur        Ayurvedische brunch en meditatieve wandeling
15.30 uur        Ayurvedische kookworkshop
20.30 uur        Yoganidra

Zondag
7.30 uur          Dinacharya en ochtendthee
8.00 uur          Ayuryoga
10.00 uur        Ayurvedische brunch
11.30 uur        Afsluiting

Prijs
€ 449 op basis van verblijf in een tweepersoonskamer, excl. toeristenbelasting € 1,85 p.p.p.n. Maximaal 6 deelnemers. Het is uiteraard mogelijk jouw verblijf te verlengen.

Inclusief

  • 2 overnachtingen op tweepersoonskamer
  • Alle ayurvedische maaltijden
  • Kookworkshop met recepten
  • Dinacharyapakket t.w.v. € 20

Optioneel
Er is beperkt ruimte voor een Ayurvedisch voeding- en leefstijlconsult met eventueel Ayurvedische behandeling (mogelijk vergoed in jouw aanvullende ziektekostenverzekering), dus reserveer op tijd.

Data
27–29 september 2019
8-10 november 2019
7-9 februari 2020
3-5 april 2020

Aanmelden
Meld je aan via het contactformulier of 06-12209319.

Op maat

  • Uiteraard kun je bij Sukha Texel altijd terecht voor een individuele retraite toegesneden op jouw wensen.
  • Heb je zelf een groep van 5 of 6 personen, dan kun je contact met ons opnemen en maken we graag een programma op maat voor jullie.

Individuele retraites

Je kunt kiezen uit drie treats:

Ayurvedic Good Start Treat

We geven je alle informatie voor een gezonde ochtendroutine en je begint de dag goed met een lekker Ayurvedisch ontbijt. Het is aan jou hoe je je dag verder invult. We geven je graag lokale (inside) tips over de prachtige omgeving. Natuurlijk kun je altijd aanvullend een consult, een ontspannende oliemassage boeken of matje reserveren voor de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en/of woensdagochtend.

Vanaf €105 per nacht voor een tweepersoonskamer, vanaf €90 per nacht voor een eenpersoonskamer*

Ayurvedic Delicious Treat

We geven je alle informatie voor een gezonde ochtendroutine en we maken een heerlijk Ayurvedisch ontbijt voor je klaar. Het is aan jou hoe je je dag verder invult. We geven je graag lokale (inside) tips over de prachtige omgeving. Rond 18 uur serveren we je een heerlijk Ayurvedisch diner. Net als het ontbijt vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Natuurlijk kun je altijd een consult, een ontspannende oliemassage boeken of een matje reserveren voor de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en/of woensdagochtend.

Vanaf € 145 per nacht voor een tweepersoonskamer, vanaf € 110 per nacht voor een eenpersoonskamer*

Ayurvedic Health Treat

Je dompelt je nu helemaal onder in de Ayurveda. Je krijgt een Ayurvedisch ontbijt en diner, een consult en iedere dag een op jou afgestemde behandeling. Dit kan zijn omdat je aan je gezondheid wilt werken, zoals bijvoorbeeld overgewicht of stressgerelateerde aandoeningen, spijsverteringsproblemen of vrouwenklachten, maar het kan ook zijn dat je nieuwsgierig bent wat Ayurveda voor jou preventief kan betekenen. Je kunt daarnaast gratis deelnemen aan de yogalessen op dinsdag- en donderdagavond en woensdagochtend.

Vanaf € 305 per nacht voor twee personen op een tweepersoonskamer, vanaf € 190,50 voor een eenpersoonskamer*

*Prijzen zijn voor een tweepersoonskamer op de eerste etage met uitzicht op natuurgebied De Hogeberg. Voor de grote tweepersoonskamer op de begane grond met ligbad en openslaande deuren naar de tuin geldt een toeslag van € 25 per nacht voor de kamer. Boekingen zijn voor mimimaal twee nachten en prijzen zijn exclusief eventuele kruiden en € 1,85 per persoon per nacht toeristenbelasting.

De consulten en behandelingen die voortkomen uit het behandelplan komen in aanmerking voor declaratie bij de ziektekostenverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt. Informeer daarvoor van tevoren bij jouw verzekeringsmaatschappij of klik hier.

Aanbieding
Wanneer je een Health-treat boekt van 3 nachten, aankomend op zondag of maandag, dan ontvang je op de vierde overnachting 50% korting. Dit aanbod geldt het hele jaar door.

Omgeving

Natuurgebied De Hogeberg

Sukha Texel is mede zo’n goede plek, omdat we aan de rand van natuurgebied De Hogeberg zijn gevestigd. Een berg van maar vijftien meter hoogte, die de moeite van het beklimmen zeker waard is vanwege de karakteristieke tuinwallen, bijzondere planten en het prachtige uitzicht over de Waddenzee.

Even door het klaphek en je maakt een heerlijk ommetje van 20 minuten of een lange wandeling tussen de karakteristieke tuinwallen door. Of over het smalle Skillepaadje naar de historische Wezenputten. Daar haalden de schepen vroeger het ijzerrijke water als ze op de Rede van Texel wachtten op gunstige wind om naar de Oost te varen. In een half uurtje stap je zelf over de dijk om misschien wel even een frisse duik te nemen of om de kotters te zien uitvaren.

Texels Vilt

Op het erf van Sukha Texel vind je ook Texels Vilt. De sympathieke kunstenares Rebecca Geskus maakt daar prachtige producten van wolvilt en geeft ook workshops.

Centraal gelegen

In 10 minuten loop je naar de Zelfpluktuin waar je de lekkerste aardbeien van Nederland haalt. Met de fiets ben je zo in het gezellige centrum van Den Burg of op de haven van Oudeschild. Wil je wat verder fietsen dan is eigenlijk het hele eiland goed bereikbaar. Texel is een prachtig waddeneiland en het hele jaar rond een heerlijke plek om te bezoeken.